Rólunk
Kiss Gábor- a Napfényes Étterem vegán szakácsa, sushi chef
A világ számos országában (Izrael, Amerikai Egyesült Államok, Svédország) szerzett élményekkel 2004-ben eljutott Angliába, ahol Londonban másod-, majd Brightonban főszakácsként sushi éttermet vezetett. Sushi mestere, Jae Seung Hong tanította meg a sushi készítés fortélyaira.
2012-ben vegán életmódra váltott, de a sushi iránti szenvedélye továbbra is megmaradt.
Hiszi és hirdeti, hogy ez az egészséges és életbarát táplálkozási forma rengeteg lehetőséget tartogat a sushi készítés terén is.
A Vegán Sushi, a Napfényes Étterem szolgáltatása, amellyel azoknak a növényi étrendet folytató, vagy kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, akik fogékonyak a keleti ízekre, szívesen fogyasztják a japán eredetű finomság tisztán növényi, azaz vegán változatát.
A Napfényes Étterem
Tisztán növényi (hús-, tojás- és tejmentes) alapanyagokból készítünk hol izgalmas és újszerű, hol hagyományos ízvilágot képviselő ételeket. Az összetevők állati fehérjét és alkoholt nyomokban sem tartalmaznak, ezért kínálatukból nem csak a vegetáriánusok, de a vegán étrenden élők is bármit fogyaszthatnak.
Törekszünk arra, hogy ételeink minél egészségesebbek legyenek. Az általunk felhasznált alapanyagok többsége bio termesztésből származik. Kerüljük a tartósítószerek, adalékanyagok, színezékek használatát. A hagyományos búzaliszt helyett tönkölylisztet, a fehér cukor helyett nádcukrot vagy xilitet, a kakaó helyett karobot használunk. Minden ételünket tisztított vízzel készítjük.
Éttermünket szívesen látogatják vegetáriánusok és vegán étrenden élők, az egészséges életmód elkötelezettjei, valamint cukorbetegek, laktóz-és glutén érzékenyek, ételallergiások is.
A minőségi vegán konyha, a gazdag választék, a bőséges adagok, a kellemes hangulat, a barátságos kiszolgálás, a középkategóriás árszínvonal éttermünket nem csupán a hazai, de a külföldi vendégek körében is népszerűvé tették.
Éttermünk a Dining Guide vegetáriánus éttermek toplistájának első helyezettje.
Címünk: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2.